top of page

Workshops with children
 

Amir Zainorin

  • Ude og Hjem  - Rødovre Kommune

Amir går, som kunstner, i dialog med børnene om sin baggrund, rejsen til et andet land, og mødet med en anden kultur. Amir fortæller om, hvordan hans rejse har taget udtryk i hans kunst, som er formet af de mange kulturelle møder livet igennem.


Workshoppen understøtter grundig research i de emner børnene ønsker at arbejde med og i fællesskab arbejder de sig hen mod et medie de kan udtrykke deres historie igennem. De vil lære at brug kunst som et værktøj til at udtrykke sig selv, historiefortælling eller en form for terapi. Under forløbet introduceres de unge til forskellige kunstformer – tegning, collage, maleri og performance art. Amir vil komme med eksempler på hvordan han selv arbejder. Han vil også introducere og vise børnene hvordan man kan lave kunst på en utraditionel måde. Ex installation, performance og video. I dialog med børnene diskuteres kendetegn ved dansk og samtid kunst.

  • Istanbul Children's Festival

  • Trash Art Workshop på Heerup Museet i forbindelse med Klimatopmødet i Kbh

  • Hvor kommer du fra? - Immigrantmuseet og Holmegaardsskolen 2013

  • Human Rights Workshop - Sofiendahlsskole Aalborg 2016

  • Me-We   (Målgruppe - Børn, unge, voksne)

’The human status’, et fælles kunst værk/arbejde, hvor publikum deltager ved at tegne/skrive et kunstværk med blæk på rispapir. Workshoppen er inspireret af et kort digt af Muhammad Ali, ‘Me/We’. Publikum inviteres til at fortolke dette udtryk.

  • Me/We

Formålet med forløbet er, at børnene fra Somalisk Forening opnår en forståelse af, hvad kulturel identitet er og, hvordan man kan udtrykke den gennem kunst. Børnene lærer at arbejde både individuelt og kollektivt mod en forståelse af emnet gennem udveksling og samarbejde.

 

Som immigrant fra Malaysia går Amir i dialog med de somaliske børn om sin baggrund, rejsen til et andet land, og mødet med en anden kultur. Amir fortæller om, hvordan hans kunst kommer til udtryk i hans rejse formet af de mange kulturelle møder.

 

Workshoppen understøtter grundig research i de emner, børnene ønsker at arbejde med, og i fællesskab arbejder de sig hen mod et medie, børnene kan udtrykke deres historie igennem. Bl.a. gennem brug af genstande fra hjemmet og det offentlige rum, opfordres børnene til at reflektere over deres hverdag, værdier, krop og fællesskaber.


Som opfølgning på Projektet Me/We, ønsker Somalisk Forening at udvide samarbejdet med Amir Zainorin.

bottom of page